de Berghut in de Bed and Breaksfast gids!

Vanaf vandaag ligt de Bed&Breakfastgids in de winkel, met daarin de leukste Bed&Breakfasts in Europa. En we vinden ’t super dat wij er met de Berghut ook in staan!

De gids is gemaakt door Nederlanders die zelf ook een Bed&Breakfast hebben gehad. Er komt ook een internetversie en een versie in het Engels. Leuk om kado te doen!

We geven 2 exemplaren weg!

Heb jij een idee voor een mooi en passend zomers Berghutgerecht? Mail het ons je tip, met vermelding van je naam en adres, en wie weet krijg jij een exemplaar van de B&B-gids! Mail je Berghutgerechttip uiterlijk zondag 28 maart naar deberghut@gmail.com.

Mam en Tien, gefeliciteerd!!!

Uiteraard staan we open voor nog meer lekkere zomerse gerechten. Je kunt ze onder dit bericht posten.

4 Reacties

  1. Ik heb nog een heerlijk berghut soepje.
    Courgette soep,

    Voor 4 pers:
    1 kg geschilde courgettes
    2 eetlepels olijf olie
    2 teentje knoflook (fijngehakt)
    500 ml kippenbouillon
    1 klein bosjes platte peterselie
    120 gr parmazaanse kaas, fijn geraspt.
    peper en zout

  2. En we hebben nog twee recepten ontvangen:

    Zomerse salade
    – Fijn gesneden sla [kan ook andijvie] bakken.
    – Kleine koude spekjes erdoor
    – Aanmaken met een beetje azijn en zout.

    Koekjes bakken
    En groot feest voor de kids die deze zomer naar de Berghut komen: we gaan koekjes bakken! Oma’s recept:
    500gr zelfrijzend bakmeel
    400gr roomboter
    300gr suiker

    – Dit alles kneden tot een vaste bal.
    – Balletjes rollen, iets groter dan een soepbal.
    – Op een bakblik met 3cm afstand verdelen.
    – Bakken in de oven licht bruin. De balletjes lopen plat uit.
    – Uit de oven even laten harden,voor je ze er afhaalt.

  3. Nog even een aanvulling op mijn recept.
    De spinazie moet wel gesneden worden.

    Groet, Tineke

  4. Ik vind dit echt een lente berghut stampotje.

    Spinazie stampot.

    Hoeveelheid is voor 4 pers.

    100 gr zongedroogde tomaatjes
    groffe aardappelpuree
    150 gr magere spekjes (in plakjes en bruin bakken)
    300 gr spinazie rauw door de aardappel puree
    peper en zout

    Ik vind het erg lekker.
    Op verwarmde borden serveren, koelt snel af.

    Eet smakelijk!!!!!!

Plaats een reactie